Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev sú rezne z kuracích pŕs plnené maslom a vyprážané alebo upečené v trojobale. Maslo je skoro vždy dochucovane petržlenom a cesnakom, ale nie je to nutné. Pôvod tohto receptu siaha do devätnásteho storočia a je to kombinácia ruskej a francúzskej kuchyne. Tradične sa pripravuje z kuracích pŕs aj s kožou a kosťou, niekedy dokonca s ramennou kosťou z krídla. V súčasnosti sa ale väčšinou pripravuje z pŕs bez kostí a kože. V…

Čítať ďalej

Kuracie krídelká Buffalo

Klasické kuracie krídelká Buffalo

Kuracie krídelká Buffalo sú v podstate veľmi jednoduchý recept. Fritované krídelká sa polejú zmesou rozpusteného masla a pikantnej omáčky, a podávajú sa so stopkovým zelerom a nivovým dipom. Klasické Buffalo krídelká sa pred fritovaním nijako neochucujú ani neobaľujú. Žiadna múka, strúhanka ani cestíčko. Ak to ale nemusíte mať až tak tradičné, ale zato to chcete o dosť zdravšie, môžete namiesto fritovaných skúsiť naše krídelka pečené v rúre. V tomto recepte ich použijete rovnako ako fritované. Len…

Čítať ďalej

Grilované špízy z kuracích srdiečok

Kuracie srdcia sú tradičná surovina v brazílskom grilovaní podávané ako predjedlo. Takisto je to jedno z jedál, ktoré spadajú pod japonské grilované kuracie špízy Yakitori. Pripraviť si špíz z kuracích srdiečok je veľmi jednoduché. Stačí ich marinovať asi pol hodiny, dať na samotný špic, či už drevený alebo kovový, a ugrilovať. Na marinádu môžeme použiť všetko od výmyslu sveta. Stačí jednoducho. Olej, trocha octu, soľ, čierne korenie a cesnak alebo cibuľu. Možno ešte nejakú tu bylinku alebo…

Čítať ďalej

Pomaly pečené trhané morčacie stehno

Trhané morčacie stehno je zdravšia alternatíva k trhanému bravčovému, aj keď som si to  nikde neoveroval. Takže to berte s rezervou, tak ako všetko, čo čítate na internete 🙂 Čo sa týka morčacích stehien, má takáto príprava ešte jednu veľkú výhodu: v morčacích stehnách je veľmi veľa šliach. Tie sa po pomalom upečení dajú jednoducho vybrať. Samotné mäso sa potom dá použiť na veľa spôsobov. Dve morčacie stehná vystačia asi na tri porcie. Recept 2…

Čítať ďalej

Kuracie srdcia na paprike

Kuracie srdiečka na paprike a víne

Toto jednoduché jedlo si môžete pripraviť ako nenáročnú večeru, ktorá je síce rýchle a lacná, ale zato chutná a bohatá na bielkoviny. Je to ten typ receptu, ktorý môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie a toho, čo máte práve po ruke. Ak napríklad nemáte šalviou, kľudne môžete použiť majorán, tymián alebo rozmarín, a namiesto vína môžete skúsiť pivo, vývar alebo kľudne len vodu. Dá sa takto pripraviť aj bravčové srdce, po nakrájaní na menšie kocky. Recept…

Čítať ďalej

Chrumkavé kuracie krídelka pečené v rúre

Chrumkavé pečené krídelka na tanieri

Chrumkavé kuracie krídelka si spájame buď s grilovaním alebo s vyprážaním. Či už v trojobale alebo cestíčku. Existuje však aj oveľa jednoduchší recept, ktorý je rýchlejší a zdravší. Tento recept je taký jednoduchý ako sa len dá. Okrem krídel a soli tam ide iba jedna prísada – prášok do pečiva. Môže sa vám to zdať divné, ale výsledkom sú krásne chrumkavé kuracie krídelka. Okrem iného sa dajú použiť aj ako zdravšia, ale rovnako chutná, alternatíva…

Čítať ďalej