Kuracie srdcia pečené na cibuli a čiernom pive

Kuracie srdcia na čiernom pive s varenými zemiakmi

K tomuto receptu ma inšpirovali špekáčiky pečené na čiernom pive. Toto jedlo je veľmi podobné, len je to samozrejme s kuracími srdciami. Veľký rozdiel je aj to, že špekáčiky sú väčšie, takže sa cibuľa aj iné prísady dajú dať na každý špekáčik zvlášť. Toto je skôr perkelt pečený v rúre. Tak ako u iných jedál pripravovaných v rúre, aj tu je tá výhoda, že človek si pripraví pekáč s prísadami, dá ho do rúry a… Čítať ďalej

Kuracie srdcia na spôsob sviečkovej (na smotane s koreňovou zeleninou)

Kuracie srdcia na smotane s koreňovou zeleninou

Kuracie srdcia sú moja srdcová záležitosť. Ako by povedali Amíci, pun intended. Chcel som trocha zmenu od sŕdc na paprike, tak som sa rozhodol, že si ich spravím na smotane. Do väčšiny takýchto receptov idú šampiňóny, ktorým sa ja radšej vyhnem. Tak som sa inšpiroval klasickou smotanovou omáčkou k sviečkovej a spraviť si ich s koreňovou zeleninou. A musím povedať, že je to vynikajúca kombinácia. Nakrájať zeleninu je síce trocha pracné. Takže to nie je… Čítať ďalej

Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev (po anglicky chicken Kiev) sú rezne z kuracích pŕs plnené maslom a vyprážané alebo upečené v trojobale. Maslo je skoro vždy dochucovane petržlenom a cesnakom, ale nie je to nutné. Pôvod tohto receptu siaha do devätnásteho storočia a je to kombinácia ruskej a francúzskej kuchyne. Tradične sa pripravuje z kuracích pŕs aj s kožou a kosťou, niekedy dokonca s ramennou kosťou z krídla. V súčasnosti sa ale väčšinou pripravuje z pŕs bez… Čítať ďalej

Recept na kuracie krídelká Buffalo

Klasické kuracie krídelká Buffalo

Kuracie krídelká Buffalo sú v podstate veľmi jednoduchý recept. Fritované krídelká sa polejú zmesou rozpusteného masla a pikantnej omáčky, a podávajú sa so stopkovým zelerom a nivovým dipom. Klasické Buffalo krídelká sa pred fritovaním nijako neochucujú ani neobaľujú. Žiadna múka, strúhanka ani cestíčko. Ak to ale nemusíte mať až tak tradičné, ale zato to chcete o dosť zdravšie, môžete namiesto fritovaných skúsiť naše chrumkavé krídelka pečené v rúre. Použijú sa rovnako ako fritované. Len je to… Čítať ďalej

Grilované špízy z kuracích srdiečok

Kuracie srdcia sú tradičná surovina v brazílskom grilovaní podávané ako predjedlo. Takisto je to jedno z jedál, ktoré spadajú pod japonské grilované kuracie špízy Yakitori. Pripraviť si špíz z kuracích srdiečok je veľmi jednoduché. Stačí ich marinovať asi pol hodiny, dať na samotný špic, či už drevený alebo kovový, a ugrilovať. Na marinádu môžeme použiť všetko od výmyslu sveta. Stačí jednoducho. Olej, trocha octu, soľ, čierne korenie a cesnak alebo cibuľu. Možno ešte nejakú tu bylinku alebo… Čítať ďalej

Kuracie srdcia na paprike

Kuracie srdiečka na paprike a víne

Kuracie srdcia sú moja obľúbená surovina. Vcelku bežne sa dajú kúpiť, pred varením ich treba spracovať len minimálne a sú univerzálne a chutné. V postate ich stačí len opláchnuť a začať variť. Kto chce, môže odrezať zvyšky ciev a vytlačiť prípadnú krv. Ale nie je to nutné, je to skôr estetická záležitosť. Dajú sa pripraviť ako nenáročná večera, ale aj nápaditý obed. Dole ponúkam recept na kuracie srdcia na paprike, cibuľke, šalvii a bielom víne.… Čítať ďalej

Chrumkavé kuracie krídelka pečené v rúre

Chrumkavé pečené krídelka na tanieri

Chrumkavé kuracie krídelka sa zväčša spájajú buď s grilovaním, alebo s vyprážaním. Či už v trojobale alebo cestíčku. Existuje však aj oveľa jednoduchší recept, ktorý je rýchlejší a zdravší. Je taký jednoduchý, ako sa len dá. Okrem krídel a soli tam ide iba jedna prísada – prášok do pečiva. Môže sa vám to zdať divné, ale výsledkom sú krásne chrumkavé kuracie krídelka. Bez pracného obaľovania krídel v cestíčku alebo ešte pracnejšieho v trojobale. A bez… Čítať ďalej