Pomaly pečené trhané morčacie stehno

Trhané morčacie stehno je zdravšia alternatíva k trhanému bravčovému, aj keď som si to  nikde neoveroval. Takže to berte s rezervou, tak ako všetko, čo čítate na internete 🙂 Čo sa týka morčacích stehien, má takáto príprava ešte jednu veľkú výhodu: v morčacích stehnách je veľmi veľa šliach. Tie sa po pomalom upečení dajú jednoducho vybrať. Samotné mäso sa potom dá použiť na veľa spôsobov. Dve morčacie stehná vystačia asi na tri porcie. Recept 2…

Čítať ďalej

Palacinky s maslovou tekvicou, syrom s modrou plesňou a medom

Máme sezónu tekvíc, tak prečo si nespraviť palacinky plnené korenenou pastou z pečených maslových tekvíc? Pre bohatšiu chuť pridáme trocha syra s modrou plesňou a med. Je to veľmi dobrý a jednoduchý recept a ak si tekvicovú pastu spravíte pikantnejšiu, tieto palacinky zahrejú človeka počas chladných jesenných dní. Recept stredne veľká maslová tekvica asi 100g syra s modrou plesňou (Niva, Roquefort, …) dve lyžičky medu čajová lyžička mletého koriandru čajová lyžička sušeného zázvoru pol čajovej…

Čítať ďalej