Čo je ramen

Ramen je japonské jedlo alebo skôr polievka pozostávajúca z čínskych ťahaných rezancov, vývaru a rôznych oblôh a príloh. Rezance sú pripravované z pšeničnej múky s prídavkom prísady zvanej kansui, ktorá im dáva špecifické vlastnosti a pomáha pri ručnom naťahovaní. Vývar má väčšinou mäsový, občas rybací základ, často dochutený tradičnými japonskými prísadami, ako je miso alebo sójová omáčka. Cestoviny sa podávajú s množstvom rôznych oblôh, ako sú varené vajíčka, bravčové mäso, jarná cibuľka, sušené riasy nori… Čítať ďalej

Čínske placky s jarnou cibuľkou

Veľmi zaujímavé a jednoduché jedlo vhodné k pivným posedeniam a všeobecne ako pohostenie. Je to placka z obyčajného cesta z múky a vody, plnená jarnou cibuľkou. Vďaka spôsobu prípravy vznikne vrstvené cesto podobné lístkovému. Toto jedlo sa v Číne predáva ako pouličné rýchle občerstvenie a existujú dva základné typy. Tenšie a chrumkavé, a hrubšie a nadýchanejšie. V tomto článku so dozviete postup na prípravu chrumkavej verzie. Názov tejto tradičnej čínskej placky (v čínštine 蔥油餅 –… Čítať ďalej