Hamburger so zlatou Nivou, karamelizovanou cibuľou a sušeným kečupom

Hamburger so syrom Stilton, karamelizovanou cibuľou a sušeným kečupom

Tento hamburger je výborná alternatíva ku klasickému hamburgeru. Snúbi sa v ňom výrazná chuť a slanosť plesivého syra so sladkosťou karamelizovanej cibuľky ako sprievod ku šťavnatej hovädzine. Ako zaujímavosť v tomto recepte použijem sušený kečup alebo, ako sa to často označuje v angličtine, kečupovú kožu (ketchup leather). Je to kečup pomaly vysušený v rúre a narezaný na plátky podobne ako tavený syr. Podľa ľudí, ktorí tento spôsob podávania vymysleli, rieši kečupová koža “problém” s rozmočenou žemľou.… Čítať ďalej

Klasický hamburger

Cheeseburger so šalátom coleslaw

Klasický hamburger je recept, ktorý sa dá pripraviť jednoducho, či už na panvici alebo na grile. Ak máme všetky suroviny, dá sa jeho príprava zvládnuť za 20 až 30 minút, takže si ho môžeme pripraviť ako rýchlu večeru. Recept hovädzie mäso – 150 až 250 gramov na porciu soľ mleté čierne korenie ďalšie koreniny podľa chuti (viď nižšie v texte) tatárska omáčka kečup barbecue omáčka, horčica alebo pálivá omáčka podľa chuti paradajky kyslé uhorky ľadový šalát… Čítať ďalej