Citrónová piškótová torta so smotanou a tvarohom

Porcia citrónovej piškótovej torty

Táto jednoduchá a osviežujúca piškótová torta môže spríjemniť každý letný aj neletný deň. Pridaný tvaroh ju robí bohatšou na bielkoviny a trocha mlieka zaručí, že bude šťavnatá. Pri príprave je potrebné použiť citróny s chemicky neošetrenou kôrou. Recept (2 veľké porcie alebo 4 malé) 250g  krémového tvarohu 250g crème fraîche alebo kyslej smotany 1dl mlieka šťava z jedného citróna kôra z dvoch citrónov 2,5 lyžice práškového cukru 10-12 dlhých piškót (poprípade okrúhle piškóty podľa potreby)…

Čítať ďalej

Engadinská orechová torta

Engadinská orechová torta

Engadinská orechová torta alebo tiež graubundenská orechová torta, je torta (teda podľa mňa skôr koláč) z krehkého cesta naplnená nahrubo nasekanými karamelizovanými vlašskými orechmi. V nemčine sa nazýva Engadiner Nusstorte alebo tiež Bündner Nusstorte. Engadin je región vo švajčiarskom v kantóne Graubünden. Graubünden (alebo tiež Grisons) je kantón, teda spolková krajina Švajčiarska, susediaca s Rakúskom a Talianskom, a teda je Slovensku najbližšie. Ako napovedá dvojica jej názvov, torta vznikla síce v regióne Engadin, ale privlastňuje si ju celý kantón. Tvorí…

Čítať ďalej