Recept na nakladané vajíčka

Nakladané vajíčka v dvoch fľašiach

Nakladané jedlá patria k obľúbeným krčmovým a pivným špecialitám. Či už sa jedná o nakladaný syr a hermelín alebo utopence. V anglosaských krajinách sú v puboch obľúbené aj nakladané vajíčka, hoci, u nás ich veľmi nevídať. Je jednoduché si domyslieť, prečo sú všetky tieto nakladané jedlá také obľúbené. Ich príprava je jednoduchá a dá sa ich naraz pripraviť väčšie množstvo. Dajú sa dlho skladovať a sú teda vždy pripravené pre hostí podniku alebo nečakanú návštevu…

Čítať ďalej

Ovčí syr nakladaný v slanom náleve

Sezóna čerstvého ovčieho syra a bryndze je v plnom prúde. Sú ale ľudia, ktorým čerstvý ovčí syr nemusí chutiť (ako napríklad ja). Či už z dôvodu jeho konzistencie alebo chuti. Obe tieto vlastnosti sa dajú upraviť nakladaním. Bylinky, korenie, poprípade zelenina, sa postarajú o dochutenie. Čas strávený v náleve sa zase podpíše na zmene štruktúry syra. Sú v zásade dve možnosti, do čoho syr nakladať, a to olej alebo slaný nálev. Obe možnosti majú svoje odlišnosti.…

Čítať ďalej