Španielska zemiaková tortilla

Španielska zemiaková tortilla alebo tiež španielska omeleta je veľmi jednoduché, ale pritom chutné jedlo. V najčistejšej a najtradičnejšej podobe sú to len zemiakové plátky usmažené s rozšľahanými vajcami. Ale často sa pridáva tiež cibuľa. A v podstate možno pridať, čo má človek práve poruke a na čo má chuť. Preto je to výborný recept na zužitkovanie rôznych zvyškov jedál. Netreba si ju ale mýliť s kukuričnými alebo pšeničnými tortillami, čo sú chlebové placky. Španielska tortilla…

Čítať ďalej

Trikrát recept na plnené vajcia

Zmes rôznych plnených vajec

Plnené vajíčka (v angličtine deviled eggs, teda voľne preložené diabolské vajíčka) sú jednoduché a chutné pohostenie. A, ak máte vajíčka dopredu uvarené a olúpané, aj rýchle na prípravu. Dajú sa jedno pripraviť pridaním majonézy, horčice a kyslých uhoriek. Ak však chcete niečo zaujímavejšie, vyskúšajte niektorý z týchto receptov.     Plnené vajcia s Nivou a slaninkou 6 vajec uvarených natvrdo 100g Nivy alebo iného syra s modrou plesňou 50g prerastenej slaniny 4 lyžice kyslej smotany…

Čítať ďalej

Škótske vajcia

Škótske vajcia

Škótske vajcia sú varené vajíčka obalené v klobásovej zmesi, potom v trojobale a vypražené alebo upečené. A nie sú to ani tak škótske, ako skôr anglické. Ale to je jedno. Recept pravdepodobne vznikol v osemnástom alebo devätnástom storočí v Anglicku, ale príbehov o jeho vzniku je viacero. V súčasnosti je toto jedlo často pripravované pre pobyty v prírode, ako sú pikniky alebo rybačky. Ako veľa starých receptov aj tento má mnoho, často lokálnych, verzií. Klobásová…

Čítať ďalej