3 recepty na plnené vajcia

0
(0)

Plnené vajíčka (v angličtine deviled eggs, teda voľne preložené diabolské vajíčka) sú jednoduché a chutné pohostenie. A, ak máte vajíčka dopredu uvarené a olúpané, aj rýchle na prípravu. Dajú sa jedno pripraviť pridaním majonézy, horčice a kyslých uhoriek. Ak však chcete niečo zaujímavejšie, vyskúšajte niektorý z týchto receptov.

Zmes rôznych plnených vajec

 

 

Plnené vajcia s Nivou a slaninkou

Plnené vajcia s Nivou a slaninkou

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • 100g Nivy alebo iného syra s modrou plesňou
  • 50g prerastenej slaniny
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžičky horčice
  • čierne korenie

Slaninu pokrájame na drobné kocky a na panvici opražíme do chrumkava. Necháme chvíľu vychladnúť. Uvarené vajíčka rozrežeme na polovice. Vyberieme z nich žĺtky, dáme do mysy, pridáme plesnivý syr a roztlačíme. Pridáme slaninku, kyslú smotanu a horčicu, premiešame a dochutíme čiernym korením. Zmesou naplníme bielky. Dozdobíme kyslými uhorkami alebo nakladanými baraními rohmi nakrájanými na krúžky. Môžeme tiež dozdobiť opraženými kockami alebo plátkami slaniny.

Plnené vajcia s tresčou pečeňou

Plnené vajcia s tresčou pečeňou

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • 1 konzerva tresčej pečene
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžičky horčice
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie

Do mysy dáme tresčiu pečeň bez oleja. Olej pridáme neskôr, ak sa nám zmes bude zdať hustá. Uvarené vajíčka rozrežeme na polovice. Vyberieme z nich žĺtky, pridáme do mysy a roztlačíme. Pridáme kyslú smotanu, horčicu a jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno. Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Zmesou naplníme bielky. Dozdobíme krúžkami jarnej cibuľky.

Plnené vajcia so šunkou

Plnené vajcia so šunkou

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • 160g dusenej šunky
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice kyslých uhoriek nakrájaných na kocky
  • 2 lyžičky horčice
  • čierne korenie

Šunku rozmixujeme. Uvarené vajíčka rozrežeme na polovice. Vyberieme z nich žĺtky, pridáme k šunke a roztlačíme. Pridáme majonézu, horčicu, kyslú smotanu a kyslé uhorky. Premiešame a dochutíme čiernym korením. Zmesou naplníme bielky. Dozdobíme kyslými uhorkami alebo pažítkou.

Ako sa Vám páčil tento recept?

1 hviezdička - najmenej, 5 hviezdičiek - najviac

Zdieľať s priateľmi

Je nám ľúto, že sa Vám recept nepáči

Ako by sme ho mohli vylepšiť

Uložiť trvalý odkaz.