Recept na vajcia Benedikt

Vajcia Benedikt, alebo tiež benediktínske vajcia, sú klasika raňajok a nedeľných brunchov.  Teda aspoň tých hotelových a reštauračných. Ale je jednoduché (aj keď trocha pracné) si ich pripraviť aj doma. Asi by som ich nerobil každý deň, ale pre výnimočné a sviatočne chvíle sú výborné. Existuje mnoho variácii tohoto receptu, ale klasika je vcelku jednoznačná. Anglický muffin, opražená šunka, poprípade slanina, pošírované vajce a holandská omáčka. Čo sa pečiva týka, anglický muffin je ideálny, pretože… Čítať ďalej

Cestoviny so slaninou a cherry paradajkami

Tento recept začal ako obyčajná improvizácia à la čo dom dal. Ale zachutil mi, a odvtedy som ho robil už veľakrát. Keďže sa používajú čerstvé paradajky, najlepšie je toto jedlo v lete. Vtedy sú prirodzene v sezóne a sú teda najlepšie. Aj keď by som ho nevidel ako obed na horúci letný deň. Nie je to úplne najľahšie jedlo. Skôr je podľa mňa vhodné na dni, keď sa v lete ochladí a rozprší, na ľahšiu… Čítať ďalej