Cestoviny so slaninou a cherry paradajkami

Tento recept začal ako obyčajná improvizácia à la čo dom dal. Ale zachutil mi, a odvtedy som ho robil už veľakrát. Keďže sa používajú čerstvé paradajky, najlepšie je toto jedlo v lete. Vtedy sú prirodzene v sezóne a sú teda najlepšie. Aj keď by som ho nevidel ako obed na horúci letný deň. Nie je to úplne najľahšie jedlo. Skôr je podľa mňa vhodné na dni, keď sa v lete ochladí a rozprší, na ľahšiu… Čítať ďalej

Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev

Kuracie prsia Kyjev (po anglicky chicken Kiev) sú rezne z kuracích pŕs plnené maslom a vyprážané alebo upečené v trojobale. Maslo je skoro vždy dochucovane petržlenom a cesnakom, ale nie je to nutné. Pôvod tohto receptu siaha do devätnásteho storočia a je to kombinácia ruskej a francúzskej kuchyne. Tradične sa pripravuje z kuracích pŕs aj s kožou a kosťou, niekedy dokonca s ramennou kosťou z krídla. V súčasnosti sa ale väčšinou pripravuje z pŕs bez… Čítať ďalej