Cestoviny so slaninou a cherry paradajkami

Tento recept začal ako obyčajná improvizácia à la čo dom dal. Ale zachutil mi, a odvtedy som ho robil už veľakrát. Keďže sa používajú čerstvé paradajky, najlepšie je toto jedlo v lete. Vtedy sú prirodzene v sezóne a sú teda najlepšie. Aj keď by som ho nevidel ako obed na horúci letný deň. Nie je to úplne najľahšie jedlo. Skôr je podľa mňa vhodné na dni, keď sa v lete ochladí a rozprší, na ľahšiu… Čítať ďalej

Citrónová piškótová torta so smotanou a tvarohom

Citrónová piškótová torta

Táto jednoduchá a osviežujúca piškótová torta môže spríjemniť každý letný aj neletný deň. Pridaný tvaroh ju robí bohatšou na bielkoviny a trocha mlieka zaručí, že bude šťavnatá. Pri príprave je potrebné použiť citróny s chemicky neošetrenou kôrou.   Recept (2 veľké porcie alebo 4 malé) 250g  krémového tvarohu 250g crème fraîche alebo kyslej smotany 1dl mlieka šťava z jedného citróna kôra z dvoch citrónov 2,5 lyžice práškového cukru 10-12 dlhých piškót (poprípade okrúhle piškóty podľa… Čítať ďalej