Kuracie srdcia na paprike

Toto jednoduché jedlo si môžete pripraviť ako nenáročnú večeru, ktorá je síce rýchle a lacná, ale zato chutná a bohatá na bielkoviny. Je to ten typ receptu, ktorý môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie a toho, čo máte práve po ruke. Ak napríklad nemáte šalviou, kľudne môžete použiť majorán, tymián alebo rozmarín, a namiesto vína môžete skúsiť pivo, vývar alebo kľudne len vodu. Dá sa takto pripraviť aj bravčové srdce, po nakrájaní na menšie kocky.

Kuracie srdiečka na paprike a víne

Recept

  • asi 400 gramov kuracích sŕdc
  • 1 stredná žltá alebo červená cibuľa
  • asi 2dl bieleho vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • lyžička sladkej papriky
  • pol lyžičky šalvie

Srdcia opláchneme. Ak chceme, odrežeme zvyšky ciev a vytlačíme prípadnú krv. Ale nie je to nutné, je to len estetická záležitosť. Ja to vynechávam lebo to šetrí to čas a nevadí mi to. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na panvicu dáme asi 3 lyžice oleja. Ja používam najväčšiu panvicu, ktorú mám, aby sa srdcia restovali a nie dusili. Olej rozohrejeme a srdcia sprudka orestujeme kým nechytia farbu. Pridáme cibuľu, osolíme a už zvolnejšia restujeme, kým je cibuľa polomäkka. Okoreníme čiernym korením a pridáme lyžičku červenej papriky. Chvíľu orestujeme a pridáme šalviu. Ešte chvíľu orestujeme a podlejeme vínom. Víno na miernom ohni zredukujeme asi na štvrtinu. Jedlo je v podstate hotové, ale omáčku môžeme trocha zahustiť, aby sa lepšie obalila okolo srdca a tým poskytla viac chuti. Máme v zásade dve možnosti: buď rozmiešame asi pol lyžičky škrobu v troche vody, pridáme do omáčky a chvíľu povaríme, alebo pridáme maslo. To nám okrem zahustenia pridá aj ďalšiu vrstvu chuti. Maslo by malo byť studené, ideálne z chladničky. Pridáme asi dve lyžice. Najprv jednu, na miernom ohni ju necháme za stáleho miešania rozpustiť, a potom rovnako aj druhú hrudku masla. Takto pripravené kuracie srdiečka sú výborne s čerstvým chlebom.

Uložiť trvalý odkaz.