Recept na taco s mletým bravčovým a kyslou kapustou

Taco je mexický street food, kedy sa malé tortilly (asi 10 cm) plnia rôznymi plnkami. Tortilly môžu byť pšeničné alebo kukuričné, mäkké alebo tvrdé. V Mexiku sú častejšie mäkké tortilly, tvrdý variant – tie žlté “účka”, ktoré občas dostať v obchodoch – je skôr americký vynález. Tento recept je vcelku neautentický, dal by sa nazvať taco na slovenský spôsob. Opražené korenené bravčové mleté mäso sa podáva v tortillách s kyslou kapustou a červenou cibuľkou. Je…

Čítať ďalej

Jalapeño poppers – plnené papričky Jalapeño

Rozkrojená plnená paprička jalapeno

Papričky Jalapeño patria k tým známejším a obľúbenejším čili papričkám. Populárne sú hlavne v Amerikách, odkiaľ aj pochádzajú. Pestovali sa tam už pred príchodom Španielov. Sú tak stredne pálivé. Teda stredne medzi “normálnymi” papričkami. Ale jednotlivé Jalapeño sa môžu od seba pálivosťou dosť líšiť. A to aj papričky z jednej rastliny. Ich pálivosť je v rozsahu 3500 až 10000 Scolvillov. Čím dozretejšie, tým pálivejšie. A zároveň, čím má paprička na povrchu viac jazvičiek, tým je…

Čítať ďalej